Waarom is gekozen voor deze stijl?

“Over smaak valt niet te twisten”; dat is ieder bekend. Het is in dit soort projecten dan ook erg lastig (al dan niet onmogelijk) om een concept te creëren dat iedereen omarmt. Binnen dit project is gestreefd naar een optimale samenhang tussen functie en vorm. Samen met een interieurarchitect – gespecialiseerd in leisure – is een concept gecreëerd dat functionaliteit voorop stelt zonder het belang van een onderscheidend karakter uit het oog te verliezen.

Het project is samen met een commissie uitgevoerd, bestaande uit een drietal Bosvilla eigenaren. De voornaamste reden om samen te werken met een commissie is om te komen tot een plan waar draagvlak voor is. Tevens hebben zij geadviseerd in de wijze van communicatie en vormen een klankbord voor de voorstellen die vanuit het projectteam zijn geformuleerd. Samen met de commissie is ook gekeken naar de gewenste sfeer die de “nieuwe” Bosvilla zou moeten uitstralen en zijn uiteindelijk producten gekozen die daar zo goed mogelijk inpassen.

 

De Bosvilla als familievilla

Eén van de belangrijkste uitgangspunten van het project is streven naar een optimale verhuurbaarheid. Ook werd nadrukkelijk door de bungaloweigenaren aangegeven dat het comfort van het meubilair moet worden verbeterd (Lees meer over het belang van restylen).

 

Aanleiding voor de restyling van de Bosvilla’s

 

Om te kunnen bepalen waar groei in de verhuur mogelijk is, is gekeken naar het aanbod van omliggende verblijfsrecreatie en de samenstelling van de eigen accommodaties. Een goede mix aan variëteiten in bungalow grootte (aantal personen) en afwerkingsniveau (basic of luxe) beantwoord aan de vraag van de consument. Het slim creëren van schaarste door types toe te voegen verhoogt de (prijs)differentiatie en zorgt voor hogere huurprijzen en bezetting. Een trend die inmiddels bijna de standaard wordt, is de vraag naar huiselijke ingerichte accommodaties die zich onderscheiden in sfeer en uitstraling. Binnen deze accommodaties is van prijselasticiteit veel minder sprake. Een goed voorbeeld is het Veluwe Villa type dat is gepositioneerd als een huiselijke, moderne 2 tot 4 persoons accommodatie. De huurprijzen van dit type liggen in sommige periodes zelfs hoger dan de Bosvilla. (Lees meer over de kansen en bedreigingen in de recreatie)

De Bosvilla is uitermate geschikt als familievilla

De revenue afdeling van Roompot Vakanties en hun inrichtingstak (Roompot Living) hebben het Bosvilla type geanalyseerd. Ze hebben gekeken naar de bezettingsgraad in tegenstelling tot de vraag- aanbodcurve uit de markt. Zo valt op dat de Bosvilla het erg goed doet in de weekenden en vakantieperiodes, maar minder gewild is in de “schouder- en laagseizoenen”. Conclusie is dat het Bosvilla type uitermate geschikt is als “familievilla”. Zo is opgemerkt dat in veel gevallen de Bosvilla al gebruikt wordt voor de (populaire) “meergeneratie” vakanties, waarbij opa en oma, zoon en dochter en kleinkinderen op familieweekend gaan. Een strakke positionering op deze niche zal bijdragen aan een verhoging van de bezetting en huurprijzen.

Binnen dit project is gestreefd naar een optimale samenhang tussen functie en vorm.

Met de opdracht om de Bosvilla een meer te positioneren als familievilla is gezocht naar concrete productvoorstellen. Meerdere voorstellen zijn binnen de commissie besproken waarbij goed gelet is of de functionaliteit binnen de (bedrijfsmatige) verhuur past. Denk hierbij aan het goed schoon kunnen houden, gemakkelijk na te bestellen en een lange(re) beschikbaarheid van de producten binnen het assortiment.

Het gekozen concept

 

Het gekozen concept kiest voor een donkerder kleurstelling met groene en bruine tinten. Een kleurenpalet dat perfect past in onze natuurlijke omgeving. De huidige inrichting kenmerkt zich door licht, maar mist daardoor ook de gezelligheid en intimiteit die de gast graag aantreft.

 

Bosvilla Comfort

De vraag naar luxe blijft toenemen. Zo ligt de standaard binnen het gemiddelde huishouden hoog en wordt verwacht dat een bungalow standaard beschikt over een vaatwasser en combioven. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is gekozen om een nieuw type te lanceren, genaamd Bosvilla Comfort.

Binnen Roompot Vakantieparken wordt al geruime tijd gewerkt met de aanduiding “Comfort”. Hiervoor is een duidelijk programma van eisen opgesteld waaraan een “Comfort” woning moet voldoen. Deze vereisten hebben wij vertaald in een concrete producten. Op de website staan deze producten ook gekenmerkt het met oranje symbool.

 

Producten met zorg gekozen

De producten zijn met zorg gekozen en samengesteld. Bij het maken van de keuzes in streng gelet op de functionaliteit en uitstraling. De gekozen producten zijn uitermate geschikt voor verhuur (hygiënisch, verkrijgbaarheid, veiligheid) en sluiten perfect aan bij de gewenste stijl. Is is gekozen om de indeling van de meubelen nagenoeg gelijk te houden aan het bestaande. Wel is voor een aantal producten, waaronder de bank een andere vorm gekozen. De beweegreden van de meest opvallende keuzes lichten wij hieronder voor u toe.

Begane grond

 

#Waarom is er gekozen voor een hoekbank?

Om te streven naar verhoging van de verhuurbaarheid van de Bosvilla is het van belang aansluiting te vinden op de behoefte van de gast. Hierdoor zullen we toe moeten werken aan een sterke positionering van het type. De woning is uitermate geschikt voor families en willen nog beter laten aansluiten op hun behoefte. Een hoekbank typeert een huiselijk karakter en is onderscheidend in de bungalowbranche. Een opvallend item dat het goed doet op beeldmateriaal en enorm bijdraagt aan het comfort van de bungalow.

 

#Waarom is er gekozen voor een uitbreiding van de keuken?

De standaard binnen gemiddelde huishoudens ligt hoog. Gasten verwachten op vakantie standaard een combioven in hun accommodatie. Daarbij hebben wij vaak de opmerking ontvangen dat de koelkast voor de hele familie te klein is. De enige mogelijkheid om voor deze twee tekortkomingen een oplossing te bieden is de keuken te verruimen. In de nieuwe opzet wordt er een hoge kast naast de keuken geplaatst met daarin een grotere koelkast en een combioven.

 

#Waarom is er gekozen voor een donkere kleurstelling?

De huidige kleurstelling is licht. Alle wanden hebben een 9010 kleurstelling waarbij de kozijnen in een oker kleur zijn geschilderd. In de nieuwe opzet is gekozen om de gehele woning in de basis ook ligt te houden (9010), maar te gaan werken met accentkleuren op een aantal wanden in de bungalow. Dit zorgt voor een moderne look en eigentijds karakter. De kozijnen en balken op de verdieping zullen ook in 9010 worden geschilderd.

 

#Waarom kan ik niet kiezen in kleurstelling of materiaal?

Het klopt dat er is gekozen om één concept te maken dat geheel is gestyled en (nog) geen keuzemogelijkheden kent in kleur en/of materiaal. Dit is voortgekomen uit de gesprekken die zijn gevoerd met de commissie. Er is besloten om dit project op dezelfde wijze aan te bieden als is gedaan bij de Veluwe Villa renovatie waar deze werkwijze destijds goed is ontvangen door de eigenaren. De huidige kleuren, materialen en producten zijn dermate goed op elkaar afgestemd dat het nagenoeg onmogelijk is hierin variaties aan te bieden.

 

Vragen?

Heeft dit nog niet het antwoord gegeven op uw vraag? Bel of mail onze adviseurs en zij staan u graag te woord.

telefonisch 055 378 1808
Email service@bungalowpark-hoenderloo.nl